Hi, mijn website is begonnen met receptjes en weetjes over voeding maar over de jaren heen heb ik gemerkt dat ik het ook heel leuk vind om over andere dingen uit het leen te schijven. Vandaar dat ik dit ‘lifestyle’ blokje opricht.

Monthly wrap "maart"

Een mens maakt wat mee in zijn leven. De en doet het al wat rustiger aan, de ander overkomt alles. Soms zijn er grootse gebeurtenissen en soms zijn het net de kleine gelukjes die je dag maken. Het leek me dan ook leuk om op de voorbije maand terug te kijken, naar de grote en kleine dingen. Wat heb ik afgelopen maand gedaan, bijgeleerd of van genoten.

    1. Ik werd 24 jaar!

Afgelopen maand was ik jarig! Doorheen de tijd heb ik al hele leuke en hele nare verjaardagen gehad. Ik weet zo nooit goed wat ik er van moet verwachten maar stiekem vind ik het wel leuk om te verjaren. Eens een dagje voor jou, een dagje waarop de familie en je vrienden samen komen speciaal voor jou (:

Op mijn verjaardag zelf heb ik voor mijn familie gekookt. Het was de eerste keer dat ik voor heel mijn gezin kookte (o:) en had het receptje de week ervoor al eens uitgeprobeerd zodat ik zeker wist dat het lekker ging zijn. Het was Libanees: aubergine makali met naan, en zeer geslaagd. De link naar het receptje kan je hier terugvinden. Aubergine makaliNaan 

In het weekend had ik mijn vrienden uitgenodigd voor een brunch. Ik maakte vegan pannenkoeken, chocolade bananenbrood, granola, wortelbroodjes, brownies en een fruitsalade. Verder was er nog yoghurt, een kaasplankje … Super gezellig & super lekker!  

2. Een nieuwe uitdaging

Het moet niet 1 januari zijn om nieuwe doelen te stellen. Zo heb ik altijd graag gelopen en wil hier graag nieuwe doelen in stellen. Mezelf wat uitdagen. Afgelopen zomer had ik al eens een doel gesteld. Heel vaag “ik wou graag wat langer lopen dan de 5 km die ik steeds deed”. Ik zocht hiervoor een loopschema online en hield het enkele weken vol, verder kwam ik niet…
Onlangs luisteren ik naar een super motiverende podcast over sport en dacht bij mezelf “ik zou ook graag zo voor iets kunnen. Maar deze keer wil ik het goed doen.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik zocht van alles op over lopen, voeding, training en opbouwen. Super interessant! Afgelopen weken ben ik dan ook gestart met de basis. Helemaal beginnen van bij nul (iets wat ik soms moeilijk vind, ik vlieg er namelijk graag in). Ik heb mezelf voorgenomen en te genieten van ‘the journey’ ernaartoe en er voor te gaan.

3. Podcast tip

Zoals ik al scheef luister ik wel al eens naar podcast. Eigenlijk luister ik best veel naar podcast: bij het ontbijt, op de fiets, tijdens het koken … Afgelopen maand heb ik dan ook een leuke nieuwe podcast ontdekt: ‘de volksjury‘. Hierin brengen Laura en Silke True crime verhalen met een vleugje humor. Hoewel ik een zacht zieltje ben en dacht dat True crime niets voor mij was, heb ik het toch een kans gegeven. De verhalen zijn op een leuke manier gebracht waardoor zelfs ik er van geniet om er naar te luisteren.

 

Zo, dat was het voor deze maand. Laat gerust iets weten wat je er van vindt.